Diskografia

Requiemkokoelmamme ovat syntyneet vuosikymmenien keräilyharrastuksen tuloksena. Alun perin keräilimme sielunmessuja toisistamme tietämättä, nyt usean vuoden ajan kiinteässä yhteistyössä. Koska juuri tämän tuloksena kokoelmamme ovat lähes identtiset, päätimme koota ne yhteen.

Diskografiaan on kunkin teoksen kohdalle merkitty vain yksi taltiointi. Suurin osa kokoelmista on CD-formaatissa. Erikseen on koottu tärkeimmät Pentti Kaupin kokoelman LP-versiot, joista osaa ei ole lainkaan saatavissa CD-muodossa.

CD-kausi on tuonut markkinoille lukuisia ennestään aivan tuntemattomia requiem-säveltäjiä 1500–1800 -luvuilta ja heidän korkeatasoisia teoksiaan. Samalla markkinointi on tehostunut. Massiiviset painetut luettelot ovat jääneet taka-alalle: netti on nykyaikaa. Esimerkisi hollantilaisen rehtori Kees van der Vloedin kokoama sivusto requiemsurvey.org on aivan valtava tietolähde. Se esittelee yli 3100 requiemsäveltäjää ja yli 5000 messua. Sivusto on ollut meillekin suurena apuna levytettyjen requiemien etsinnässä.

Verkostuminen lisää keräilyharrastuksen tehoa. Olemme käyttäneet teosten etsinnässä ja hankinnassa lukuisia ulkomaisia kustantajia ja postimyyntiliikkeitä.

Vihdin kanttori Martti Kilpeläinen on kuitenkin syytä mainita erikseen. Hän on organisoinut ja johtanut mm. kahden requiemin Suomen kantaesityksen (Franz von Suppe ja Camille Saint-Saens). Muun ohessa hän on innostanut ja tukenut meitä diskofiilejä mm. ulkomaanmatkoilla tekemillään levyhankinnoilla.

Innostavia ja motivoivia ovat olleet myös tapaamiset Requiem/Sielunmessu ry:n tilaisuuksissa Helsingissä. Keskustelut ja yhdessäolo samanmielisten harrastajien kanssa ovat vahvistaneet luottamusta nyt syntyneen sivuston tarpeellisuuteen. Requiem/Sielunmessu ry on tukenut sivustoa myös taloudellisesti.

Pentti Ruokonen & Pentti Kauppi